Vállalati sikerek új eszközökkel

Minden ember célja az, hogy álmait megvalósítsa. Kinek a hobbija, kinek a munkája, kinek más jelent olyan célkitűzési pontokat, ahol megvalósíthatja önmagát. Nekem a munka jutott, mint célkitűzési platform. Már egészen kicsi koromban úgy gondoltam, hogy egy nagy cég vezetője szeretnék lenni. Persze azóta nagyon sokat változott a világ, és benne én is, egy dolog azonban maradt, a cél maga.

Középiskolában közgazdaságtant tanultam, és az egyetemen is hasonló irányba vezettem életem kis hajóját. Le is államvizsgáztam, és már okleveles közgazdászként álltam a munkavállalói világ kapujában, ahol hamar rájöttem, hogy bizony komoly tervek kellenek ahhoz, hogy én valaha is nagyvállalati ügyvezető legyek. Azt is jól tudtam, hogy nem elegendő a terv. Annak minden egyes pontját jól és hatékonyan kell megvalósítanom. Ha bármelyik is tévútra fut vagy nem sikerül, bizony a dédelgetett célom veszélybe kerül. Folyamatosan fejlesztettem magam, és folyamatosan plusz tanulmányokat és munkákat vállaltam annak érdekében, hogy minél szélesebb körben szerezhessek tapasztalatot a vállalati vezetés és egyáltalán a működés tekintetében. Mikor már ismertem a pénzügy, a munkaügy világát, betekintést nyertem kicsit a vállalati jog területére, később pedig már egy vezető mellett tevékenykedve a vezetési kompetenciákat igyekeztem magamba szívni. Szerencsésnek mondhatom magam, mert jó tanáraim voltak az évek során. Számtalan hasznos dolgot megtanultam. Egyet tartok a legfontosabbnak, hogy a folyamatos és hatékony fejlődés kulcsa a folyamatos tanulás és önfejlesztés.

Ma már elmondhatom, hogy álmom sikerült. Nem is olyan régen, négy hónapja felkértek egy nagyvállalat ügyvezetői posztjának betöltésére. Boldogan fogadtam el azt, hiszen ez volt gyerekkori álmom, még akkor is, ha jól tudom, hogy kemény és kitartó munkára lesz szükségem a vezetés során.

Nem kevesebbet várnak tőlem, mint hogy tovább növeljem a vállalti hatékonyságot és az eredménymutatókat. Saját példámból kiindulva én ezt a vállalati coaching segítségével látom legrövidebb idő alatt elérhetőnek, amit meg is kezdtem a kogwheel segítségével. Már alig várom, hogy ez első eredmények megjelenjenek. Tudom, hogy az egyik legjobb céggel működünk együtt ebben, így azt is, hogy biztosan gyors és látványos eredménye lesz a közös munkának. Remélhetően jövő ilyenkor már azt mondhatom, hogy vállalti sikereink nagy részét új eszközökkel, méghozzá a fejlesztés folyamatos eszközével érhettük el.