Az első feladatok egyike

Az ember számára egy vállalkozás kialakítása mindig hatalmas stressz és kiemelten nagy összpontosítást és koncentrációt igényel, sokszor azonban még ebben az esetben is akadnak olyan tényezők vagy problémák, melyek felütik a fejüket, és melyeknek a megoldására sajnos az ember nem gondolt előre. Én igyekeztem valóban mindenre gondolni és ezerszer lemodellezni a lehetséges kimenteleit egy-egy helyzetnek, de azt kell mondjam, hogy még számomra is tartogatott meglepetéseket a vállalkozás kialakítása. Az első időszakban rettenetesen megtanította velem az élet, hogy mindig csak a legjobbakkal kell dolgozni. Nem szabad még csak olyan szinten sem alább adni, hogy a szimpátia hiányozzon vagy a gördülékeny közös munka meglegyen és biztosítva legyen. Lehet ugyanis egy munkavállaló bármilyen profi és tapasztalt a szakterületét tekintve, lehet egy külső szolgáltató partner hírneve bármilyen jó, hogy ha a közös munka döcög és nem igazán tud beilleszkedni a szakember a vállalkozás folyamataiba, megette a fene.

Nekem például az egyik legnehezebb terület ilyen szempontból a vállalkozáson belül, a munkavédelem feladatköre. Iszonyatosan nehezen találtam olyan profi és tapasztalt, tökéletes munkát és eredményt biztosító szakértő csapatot, aki gyorsan és hatékonyan dolgozik, aki nem csak látszat védelmet, hanem valódi biztosítékot ad számomra a vállalkozáson belül a munkavédelem feladatait tekintve. Hála a jó égnek aztán az Activesafety csapata nem csak hogy tökéletesen beilleszkedett a vállalati folyamatokba, hanem teljesen profi és szakmai munkát biztosított nekünk, ami nem merült ki a kockázatértékelés, a munkavédelmi rendszer kialakítás és a munkavédelmi koordinátor biztosítása feladataiban, hanem bizony még a munkavédelmi oktatást is teljesen tökéletesen és profi módon oldották meg. Úgy, hogy a munkatársak nem hogy örömmel vettek részt ezeken a foglalkozásokon, hanem arról számoltak be, hogy iszonyatosan sok új dolgot tanultak és maximálisan hasznukra vált az oktatás és annak eredményei.

Én pedig hogyan is lehetnék elégedettebb, amikor egy profi csapat szinte teljesen tökéltes módon leveszi a vállamról a munkavédelem minden feladatát, még a munkatársak is imádják őket és a velük való közös munkát, és abban is biztos lehetek, hogy ha bármikor bármilyen nem várt esemény alakulna ki, gyorsan és biztosan oldják meg az embereim, hiszen pontosan tudják hogy kinek mi a dolga és mi a teendő baleset vagy nem várt esemény kapcsán. Ilyen viszonylatban pedig nem is lehetne jobb helyen ez a feladatkör. Tökéletes biztonságban tudom működtetni így a vállalkozásomat.