Minden, ami munkavédelem

Emlékszem arra a napra, mikor belefogtam a vállalkozásom kialakításába. Azt sem tudtam sokszor, hogy hol áll a fejem. Néha tanácstalan álltam egy-egy terület és annak feladatai vagy kérdései előtt. Számos esetben fel is adtam volna azt hiszem, ha a feleségem nem tartotta volna a lelket bennem, és nem látott volna el fantasztikus és néha kincset érő tanácsaival. Emlékszem, hogy amikor például a munkavédelem területéről kezdtünk beszélni, annak minden nehézségét és kétségét felsoroltam számára, a jogszabályoktól a büntetésekig és ellenőrzésekig mindent, mélyen a szemembe nézett, és azt mondta, nem is mondta senki sem, hogy mindent neked kell csinálni. Mindenki tegye azt, amihez ért. És elmondta, hogy keresni kell egy olyan vállalkozót, aki leveszi ezeket a feladatokat a vállamról, hogy nyugodtan és biztonságban tudjak arra koncentrálni, amihez valójában értek, a házak építéséhez. És mennyire igaza is volt!

Azonnal keresgélni kezdtem, és egy nagyon jó barátom ajánlásával rátaláltam a https://activesafety.hu/ cégre, akikkel már az első kapcsolatfelvételkor egy nagyon jó beszélgetés alakult ki. Segítőkészek voltak, és nagyon látszott, hogy szakami tapasztalatuk és hozzáértésük felbecsülhetetlen az építőipar területén. Nekem pedig pont erre volt szükségem. Ők pedig tényleg minden feladatot el is végeztek maradéktalan és lelkiismeretes munkával. Nekem már nem is maradt más hátra, mint hogy aláírjam azokat, és arra figyeljek, amihez értek.

El kell mondjam, hogy még ellenőrzést is kaptunk, és bár én ilyenkor igen ideges tudok lenni, de a segítségükkel biztos voltam benne, hogy nem találnak semmi komolyabb problémát. És nem, hogy nem találtak problémát, de majd hogy az egekig dicsérték azt a rendszert és védelmi faktort amit kialakítottunk és amiben működik a vállalati tevékenység. Azt hiszem ez volt a feleségem egyik legjobb tanácsa amióta csak ismerem.